Telefonisch bereikbaar: op werkdagen van 09:00 tot 17:00 +316 517 680 92

Activiteiten

Elke woensdagavond

De vereniging is voor mensen met een verstandelijke, geestelijke en/of lichamelijke beperking, variërend van een chronische klacht tot een handicap. Elke woensdagavond is de temperatuur van het zwemwater tegen de 30℃. Warm water ontspant de spieren en stimuleert de bloedsomloop. Omdat bewegen in het water niet blessuregevoelig is, is dit uitermate geschikt om te revalideren of om de conditie op pijl te houden.


Activiteiten

Kinderen en jongeren

Elke woensdagavond van 19:00 uur tot 19:45 uur zwemmen de kinderen en jongeren. Kinderen en jongeren kunnen dan vertrouwd raken met het water, maar ook bezig zijn in het water, vertrouwd raken met spelmateriaal en contact hebben met anderen. Voor alle kinderen en jongeren is het mogelijk om het zwem-ABC te halen. De kinderen en jongeren zwemmen individueel of in kleine groepjes waarbij ze worden ondersteund door vrijwilligers. Kinderen en jongeren mogen in het diepe bad zwemmen wanneer zij minstens een diploma A hebben.

Volwassenen

Elke woensdagavond van 19:45 uur tot 20:45 uur is het tijd voor de volwassenen. Zij zwemmen zelfstandig of met de hulp van een vrijwilliger. Bij de volwassenen staat het plezier hebben in het zwemmen voorop. Ook voor volwassenen is het mogelijk om het zwem-ABC te halen.

 

Waterbasketbal

Activiteiten

Elke woensdagavond wordt er van 20:30 tot 21:30 uur getraind voor het waterbasketbal. Waterbasketbal is een combinatie van waterpolo en korfbal en heeft zijn eigen spelregels. Doel van het spel is de bal in de drijvende basket van de tegenspeler te werpen en natuurlijk je eigen doel verdedigen. Iedereen met een beperking, die kan zwemmen, kan deelnemen aan deze sport. Er zijn gemengde teams qua beperking, leeftijd en geslacht. Waterbasketbal is een teamsport en bij gSv Roden wordt er met meerdere teams deelgenomen aan de competitie. Deze competitie wordt in toernooiverband gespeeld binnen de regio Noord. Er zijn per seizoen verschillende toernooidagen. De nummers één en twee van elke regio nemen aan het einde van elk seizoen deel aan de Nederlandse Kampioenschappen. De training bestaat de ene keer uit conditietraining en de andere keer uit techniektraining.

 

 

Aquajoggen

Activiteiten

Elke woensdagvond van 19:45 uur tot 20:45 uur kunt u terecht bij ons voor aquajoggen. Aquajoggen is een ideale oefening voor mensen met rug- of nekklachten of spierpijn, om zonder belasting van de gewrichten de conditie te verbeteren of op peil te houden.

homeOver onsActiviteitenLid WordenContact
©1978-2019 GSV Roden. All rights reserved.
Gemaakt door: Iris Woldring